Jego tematyka została wskazana przez uczniów, którzy zadecydowali, że projekt Aromatic garden, podczas którego powstawały przyszkolne ogrody, przeistoczy się w poznawanie i doświadczenie smaków Europy. Tym razem społeczności szkolne zmierzyły się z zupełnie odmiennymi zagadnieniami projektowymi, a mianowicie w praktyce poznawali nie tylko uprawę ogrodu szkolnego, ale także wykonywania z wyhodowanych roślin dań, poznawania tradycji kulinarnych partnerów projektu czy badania, skąd pochodzą rośliny uprawne i zwierzęta hodowlane. Ważnym aspektem projektu była rozmowa oraz przygotowanie wspólnych materiałów na temat wpływu diety człowieka na zdrowie, ale i zmiany klimatu.
POLECAMY

Praca w obrębie projektu odbywała się zazwyczaj w grupach, ale nie tylko pomiędzy uczniami z danych szkół, ale także powstały mieszane zespoły międzynarodowe, przed którymi nauczyciele postawili różnorodne zadania. Dzięki n...
Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 wydań czasopisma "Biologia w Szkole"
- Dostęp do wszystkich archiwalnych artykułów w wersji online
- ...i wiele więcej!